Политика | Николаев, 10 Мая, 2018

В ОДА обговорили питання підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей

Свежие новости: В ОДА обговорили питання підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей

Заступник голови ОДА Євген Шевченко разом із представниками державних служб та керівництвом дитячих таборів обговорили нагальні питання підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у четвер, 10 травня. 

Євген Шевченко зазначив, що станом на травень на ці потреби виділено майже 16 млн грн з обласного бюджету та понад 15 млн з бюджетів районів та міст області.

«Заходи з підготовки об’єктів дитячого оздоровлення та відпочинку до літнього сезону є вкрай важливими та першочерговими, на цьому наголошує голова ОДА Олексій Савченко. Адже наше завдання спільно з усіма службами створити комфортні умови для зміцнення фізичного здоров’я дітей та їхнього психологічного відпочинку», - резюмував заступник голови ОДА.

Стан пожежної та техногенної безпеки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області – одна із головних умов роботи таких закладів. До керівників дитячих таборів доведено – при невиконанні комплексу заходів протипожежного захисту не може й бути мови про функціонування таких закладів.

Стосовно заходів державного санітарно-епідемічного нагляду дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відкриття закладів буде відбуватися за наявності результатів лабораторних досліджень питної води, які підтверджують її якість, узгодженого меню та після проведення заходів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Не менш важливим є питання стану безпеки життєдіяльності та охорони праці в дитячих закладах відпочинку. Тут увага звертається на навчання персоналу та знання працівників, проведення інструктажів з питань охорони праці, благоустрій території, належне спортивне та ігрове обладнання та ряд інших, не менш важливих, питань.

Обов’язково повинно бути забезпечено надання медичної допомоги під час проведення оздоровлення дітей. Заклад повинен мати необхідний набір медикаментів та медичного спеціаліста, а також договір з найближчим медзакладом щодо надання стаціонарної допомоги.

Також серед інших питань було обговорено і техніка безпеки при експлуатації електротехнічного обладнання, організація супроводження автомобільного транспорту з дітьми, що направляються до закладів відпочинку, особливості ведення Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Заступник голови ОДА наголосив, що керівництво та працівники дитячих оздоровчих закладів несуть персональну відповідальність за безпеку та здоров’я дітей.

«Спільно маємо створити належні умови, що дітям подарують безпечний та цікавий відпочинок», - підбив підсумки обговорення Євген Шевченко.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости