Политика | Николаев, 3 Января, 2018

В облдержадміністрації відбулася оперативна нарада щодо ситуації із захворюваністю на гепатит А, що склалася у Миколаєві

Свежие новости: В облдержадміністрації відбулася оперативна нарада щодо ситуації із захворюваністю на гепатит А, що склалася у Миколаєві

У середу, 3 січня, за дорученням голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка в облдержадміністрації відбулася оперативна нарада з приводу ситуації, яка склалася з захворюванням на гепатит А у місті Миколаєві.

Радник голови ОДА Євген Шевченко підкреслив, що сезонне підвищення захворюваності на гострий вірусний гепатит А в Миколаївській області спостерігається щороку. Так, у 2016 році захворіло 58 осіб, з них 35–діти; у 2017 році захворіло 43 особи, з них 12 дітей.

У ході наради було повідомлено, що на сьогодні в обласні дитячій інфекційній лікарні госпіталізовано 6 дітей з підозрою на гострий вірусний гепатит, але підтверджено поки що в однієї дитини. Інші діти – в стадії обстеження. До обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 26 дорослих, 15 з них вже з підтвердженим діагнозом.

Наразі відомо, що більшість хворих проживають у Заводському районі міста Миколаєва. І серед можливих шляхів зараження можуть бути неякісна вода та харчі без належної термічної обробки, недотримання правил гігієни.

Радник голови ОДА Євген Шевченко звернув увагу на необхідність детального дослідження якості води, яку переважна більшість хворих купували у пунктах розливу води. Також штабу ТЕБ та НС при Миколаївській міській раді рекомендовано розглянути можливість тимчасового закриття точок розливу води до з’ясування результатів усіх експертиз, аби уникнути збільшення кількості хворих. Окремо доручено проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо профілактики захворювання.

Зокрема, наголошено на необхідності вживання винятково кип’яченої води, дотримання гігієни рук та тіла, чистоти побутового посуду, вживання тільки якісних продуктів та після їх термічної обробки.

Наразі лікарі-інфекціоністи контролюють ситуацію з хворими пацієнтами.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты