Общество | Новая Одесса, 13 Сентября, 2017

В Новой Одессе прошла акция "Урок с полицейским"

Свежие новости: В Новой Одессе прошла акция

У період з 30.08.17 по 08.09.17 Новоодеським відділом поліції здійснюються профілактичні заходи «Урок».

З метою виховання у дітей правової поведінки, спрямованої на повагу до прав, свобод людини і громадянина, в школах району та навчально-виховних закладах району проводяться правоосвітні уроки на яких учням доводиться діюче законодавство.

Правове регулювання діяльності національної системи освіти ґрунтується на відповідних положеннях законів України «Про освіту», Про охорону дитинства», Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», тощо.

Відповідно до цих законів батьки зобов’язані створити дітям необхідні умови для підготовки до занять у домашній обстановці, а також створити загальні умови для своєчасного отримання ними середньої освіти і професійної підготовки.

За порушення законодавства про загальнообов’язкову середню освіту передбачена адміністративна відповідальність батьків (ст. 184 КУпАП)

У вказаний період спільно із службою у справах дітей Новоодеської РДА, фахівцями районного центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді Новоодеської РДА було здійснено відвідування сімей, в яких діти не приступили до навчання.

При встановленні об’єктивних обставин, що слугували причиною цьому виявилось відсутність у дітей шкільного приладдя, відповідного одягу, поверхневого ставлення батьків до необхідності навчання, яке виразилось у недобросовісному виконанні обов’язків передбачених ч.3 ст. 150 Сімейного Кодексу, що зобов’язує батьків забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Шановні батьки! З повагою відносьтесь до своїх дітей, не порушуйте їх право на отримання освіти.

 

Источник: novaodesa

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты