Политика | Николаев, 11 Сентября, 2017

В Николаевской области будет новая ОТГ

Свежие новости: В Николаевской области будет новая ОТГ

На прохання всіх трьох голів Прибузьської, Богданівської та Акмичетської сільських рад Доманівського району, які прийняли рішення об’єднатися у Прибузьку сільську раду, до центру потенційної об’єднаної громади прибули консультанти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України.

Експерти надали консультацію в частині підготовки всіх рішень, підготовки всіх документів, які потребують правильного юридичного викладання згідно із законодавством. Саме, із Конституцією України, Законом «Про добровільне об’єднання» та іншими законами. Консультант з юридичних питань Лідія Віштал додактово перевірила точність формулювань рішень та відповідність до законів.

За словами консультанта з бюджетних питань Юлії Забродкіної було зроблено обрахунок податкоспроможності громади з урахуванням власних надходжень. Це є надходження, які згідно бюджетного законодавства, надходять у цьому році до об’єднаних сільських рад і надходження від податку на доходи фізичних осіб, який передається громадам у разі їх об’єднання в розмірі 60%.

Крім того, консультанти АМУ переглянули і допомогли визначитися в частині видатків на фінансування загально-освітніх шкіл, які розташовані на території громади, а також медичних установ у складі 6 ФАПів та 2 амбулаторій з тим, щоб визначитися, які видатки будуть проводитися за рахунок коштів державної субвенції, а які потребують додаткового виділення на повноцінне забезпечення функціонування шкіл протягом року.

У своїй фаховій допомозі потенційній Прибузькій ОТГ консультантом з місцевого економічного розвитку Михайлом Тульським було зроблено акцент на перспективі соціально-економічного розвитку, активного використання землі, природних ресурсів, туристичного потенціалу. Потенційна громада нараховує 12 великих платників податків серед яких є і сільгосп виробники, і представники природно-видобувної сфери.

“Громада у формуванні податкоспроможності врахувала не лише основні видатки на бюджетну сферу, але й ті видатки, які будуть спрямовані на формування структири та підвищення ефективності виконавчого апарату, який надасть можливість громаді розвиватися та надавати населенню якісні послуги”, — наголошує Михайло Тульський.

Крім того, було враховано можливість відносин об’єднаної громади з районним бюджетом.

Наразі, документи підготовлені і передані у Миколаївську ОДА на отримання висновку та признячення виборів в ОТГ.

 

Источник: izvestia.nikolaev

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости