Криминал | Николаев, 11 Июля, 2023

В Миколаєві вночі скоїли розбійний напад на маєток екс-голови ОДА Романчука

Свежие новости: В Миколаєві вночі скоїли розбійний напад на маєток екс-голови ОДА Романчука

В Миколаєві поліція розшукує зловмисників, які вчинили розбійний напад на приватний будинок.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області.

8 липня до поліції надійшло повідомлення від 65-річної мешканки Корабельного району, що близько 2-ї години ночі до її будинку на проспекті Богоявленському проникли невідомі. Вони вчинили розбійний напад та заволоділи грошами. З місця події нападники втекли. Зараз їх розшукують поліцейські та вживають заходів задля затримання.

Поліція звертається із проханням до громадян, які можуть володіти будь-якою корисною для слідства інформацією, повідомляти її до відділення поліції №3 Миколаївського районного управління поліції за телефонами (0512) 64-48-97, 40-20-01 або 102.

За даними ПН, про розбійний напад заявила дружина екс-голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука.

Наразі відомо, що з будинку викрали близько 4 тисяч доларів та 10 тисяч гривень, а також золото, вартість якого зараз встановлюють.

Напад скоїли на один з чотирьох будинків, якими володіє родина Романчука. В цих будинках СБУ та прокуратура в 2016 році відшукали схованки Романчука із золотом, грошима та антикваріатом. Зокрема у нього знайшли золоті зливки, коштовності, старовинні ікони, картини, сотні тисяч доларів у валізах.

Романчука п’ять років судили за отримання хабаря в 90 тисяч доларів, але в 2021 році суд його виправдав.

На суді Романчук наполягав, що знайдене в будинках – не його майно і там мешкає його колишня дружина, яка до нього більше не має жодного стосунку. Нібито він винаймав одну кімнату в будинку на проспекті Богоявленському.

Довідка:

У 1996-2001 роках Микола Романчук був головою правління ВАТ «Суднобудівний завод Океан».

В березні-липні 2014 року він був головою Миколаївської ОДА, а потім його перевели на посаду першого заступника голови Миколаївської ОДА. 3 червня 2016 року Романчука відсторонили від посади, а згодом і звільнили через те, що його затримали за підозрою в отриманні хабара.

В 2007 році Романчуку присвоїли звання Герой України за “заслуги у суднобудівництві”.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости