Криминал | 29 Октября, 2023

В Ірані померла 16-річна дівчина після того, як поліція моралі, ймовірно, побила її через відсутність хіджабу

Свежие новости: В Ірані померла 16-річна дівчина після того, як поліція моралі, ймовірно, побила її через відсутність хіджабу

В Ірані померла Арміта Гараванд, яку, як стверджують правозахисники, за неправильне носіння хіджабу побила «поліція моралі». Майже місяць дівчина перебувала в комі.

Про це повідомляють державне інформаційне агентство IRNA та правозахисна організація Hengaw.

За версією державного медіа, 1 жовтня Арміта знепритомніла, коли заходила в потяг на станції тегеранського метро. Згідно з офіційним звітом лікарів, після раптового падіння артеріального тиску вона впала й зазнала черепно-мозкової травми, а потім у дівчини сталися судомні напади та набряк мозку.

Пошкодження мозку призвело до того, що вона тижнями перебувала в комі. Зрештою, Арміта померла вранці 28 жовтня.

Однак правозахисники не погоджуються з офіційною версією. В організації Hengaw стверджують, що дівчина впала в кому після нападу офіцерів спеціального призначення, які стежать за обов’язковим носінням хіджабу в метро Тегерана.

Hengaw закликали створити незалежну медичну групу, яка складалася б з представників міжнародних організацій — «Лікарів без кордонів», Міжнародного комітету Червоного Хреста та представника ООН із встановлення фактів щодо ситуації в Ірані.

Проте органи безпеки не лише перешкодили створенню такої комісії, а й заарештували незалежних журналістів, які намагалися розслідувати справу Гараванд, розповіли правозахисники.

Як зауважують у Hengaw, 17-річна Арміта Гараванд була в ідеальному фізичному та психічному стані. Вона займалася тхеквондо та вже отримала «третій дан», що розглядається як початковий рівень майстерності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости