Происшествия | 5 Марта, 2023

В Ірані невідомі отруїли газом сотні школярок – винними вважають релігійних екстремістів

Свежие новости: В Ірані невідомі отруїли газом сотні школярок – винними вважають релігійних екстремістів

Чергова хвиля отруєння невідомим газом сталася в Ірані. Десятки школярок із 30 міст в 10 іранських провінціях були госпіталізовані 4 березня.

За останні тижні до медичних закладів потрапили сотні дівчат. У всіх були однакові симптоми: проблеми з диханням, головні болі та запаморочення. У соціальних мережах повідомлялося, що деякі страждали від блювоти, а також відчули печіння та параліч у ногах. Є думки, що загадкові отруєння є начебто навмисним актом релігійних груп, які виступають проти жіночої освіти.

Мортеза Хатамі з парламентського комітету охорони здоров'я повідомила, що школярки отруїлися кількома видами газів. За її словами, загальний стан здоров’я дітей вважається добрим. За останні три місяці в Ірані зафіксовано кілька сотень випадків отруєння школярок невідомим газом. Вони сталися в десятках шкіл, особливо в “священному” місті Кум, де 30 листопада стався перший випадок групового отруєння. Це призвело до протестів перед школами та відділами освіти в кількох містах, включаючи Тегеран.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты