Общество | Николаев, 12 Июля, 2023

В ДСНС розповіли про водолаза-сапера, який розміновує Миколаївщину

Свежие новости: В ДСНС розповіли про водолаза-сапера, який розміновує Миколаївщину

Над розмінуванням Миколаївської області працює водолаз-сапер Володимир Козирєв. В 21 рік він керує групою колег, вони здійснили сотні оперативних виїздів.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.

Володимир почав свою професійну кар'єру у 2022 році. Закінчивши Національний університет цивільного захисту України за спеціальністю “піротехнік”, прийшов на службу до Миколаївського гарнізону оперативно-рятувальної служби. Миколаївщина перебувала в епіцентрі збройної агресії, часу на “розкачку” не було. Довелось дуже швидко переходити від режиму курсантської буденності до щоденних професійних викликів та оперативних виїздів.

- Переломним моментом для мене став випадок, коли мої колеги травмувались через детонацію касетного елементу від реактивної системи залпового вогню. Ми працювали, аби убезпечити місцевих в житловому секторі, і в цей момент касетний боєприпас спрацював. На щастя всі живі, але саме тоді я реально усвідомив, що наша професія дуже небезпечна та одночасно вкрай важлива, - розповідає Володимир Козирєв.

Володимир вирішив опанувати для себе ще один напрямок – водолаза-сапера. Пройшовши спеціальні курси у місті Ромни, Козирєв повернувся до свого підрозділу та виконує обстеження і приведення в безпечний стан територій області, зокрема й підводне розмінування.

Володимира Козирєва призначили на посаду заступника начальника групи – начальника відділення підводного розмінування. В його підпорядкуванні зараз працює 4 водолази. На його рахунку сотні оперативних виїздів, сотні вилучених різнокаліберних боєприпасів як на суші, так і у воді.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты