Политика | Николаев, 9 Сентября, 2023

В ДСНС пояснили, що потрібно для пришвидшення темпів розмінування Миколаївщини

Свежие новости: В ДСНС пояснили, що потрібно для пришвидшення темпів розмінування Миколаївщини

Для більш ефективного розмінування Миколаївської області необхідна роботизована техніка.

Така техніка дозволить не тільки пришвидшити темпи розмінування, але й допоможе убезпечити життя піротехніків, повідомив у коментарі «НикВести» заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Віталій Мокренко.

— Поповнення та підсилення гарнізону спеціальною роботизованою технікою — питання, яке завжди на часі. Адже це не лише про швидкість, а ще й про безпеку для наших піротехніків, які можуть працювати над розмінуванням не в безпосередній близькості із вибухонебезпечними предметами, а з певної відстані, — сказав Віталій Мокренко.

Йдеться про машини для дистанційного розмінування типу DOK-ING MV-10 або аналог, уточнили в Миколаївській ОВА. Спереду такої техніки встановлений ланцюговий інструмент, під дією якого й спрацьовують протипіхотні та протитанкові міни.

Однак скільки часу потрібно на розмінування усієї Миколаївської області – наразі невідомо, каже Віталій Мокренко: «На сьогодні важко говорити про темпи розмінування усіх територій області, адже є певні фактори, які впливають на цей процес. По-перше, слід враховувати щільність замінованості нашого регіону. Для приведення в безпечний стан усіх територій потрібно залучення великої кількості фахівців та сучасної спеціальної техніки».

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты