Политика | 20 Июня, 2022

Усі члени ЄС підтримують кандидатство Україні, питання лише у форматі рішення – Стефанішина

Свежие новости: Усі члени ЄС підтримують кандидатство Україні, питання лише у форматі рішення – Стефанішина

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в понеділок заявила, що три держави, які раніше виступали проти надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, після рішення Єврокомісії змінили свою думку.

Про це Стефанішина заявила в етері телемарафону в понеділок.

"Я можу поділитися важливою інформацією, що кожна з цих країн вже після рішення Єврокомісії в п’ятницю заявила, що підтримує надання Україні статусу кандидата, навіть не чекаючи безпосередньо засідання 24 червня. Ми маємо повний консенсус лідерів", – зазначила вона.

Водночас, додала віцепрем’єрка, до засідання Європейської ради будуть тривати дискусії щодо остаточного формату рішення.

"Кожна країна має можливість прописати додаткові умови. Але я думаю, що сьогоднішнє голосування в парламенті за справді історичні законопроєкти, як-от управління відходами, які 10 років не ухвалювався через певні інтереси, а також ратифікація Стамбульської конвенції переважать цей дискурс", – сказала Стефанішина.

Зазначимо, що глава МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що на засіданні Ради ЄС не було противників надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты