Политика | 20 Июня, 2022

«Процес із їхнього звільнення не зупиняється ні на годину», – Єрмак про полонених захисників Маріуполя

Свежие новости: «Процес із їхнього звільнення не зупиняється ні на годину», – Єрмак про полонених захисників Маріуполя

Взяті в російський полон захисники «Азовсталі» живі, але в яких умовах їх утримують, наразі невідомо. Процес щодо їх звільнення триває.

– Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі. ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюсь, що наразі він ввійде в свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України, - зазначив Єрмак.

При цьому він додав, що процес перемовин щодо обміну складний, деталі має повідомляти пресцентр, створений при центрі ГУР щодо полонених.

– Оскільки перемовини і консультації ще тривають, кожна деталь має значення, процес дуже непростий. Я б не хотів своїми словами і інформацією якось нашкодити цьому процесу, - заявив голова ОП.

За словами Єрмака, завданням ГУР на першому етапі було збереження життя бійців, і це завдання ГУР виконало.

– Сьогодні вони займаються другим етапом – їх поверненням. І всі деталі, я думаю, вони зможуть чітко розповісти. … Позиція глави держави не змінилася. Він сказав, що, якщо з цими людьми щось станеться, про будь-які перемовини можна буде забути. Він про це говорив, коли вони були там (на «Азовсталі», – ред.), і продовжує займати цю позицію, поки вони не повернулися до нашої країни, - зазначив Єрмак і закликав дочекатися результатів перемовин щодо обміну.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости