Общество | Николаев, 24 Мая, 2023

USAID передало «Миколаївоблтеплоенерго» сучасний аварійно-ремонтний автомобіль: «Це великий подарунок для нас»

Свежие новости: USAID передало «Миколаївоблтеплоенерго» сучасний аварійно-ремонтний автомобіль: «Це великий подарунок для нас»

ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" отримало від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) сучасний аварійно-ремонтний автомобіль. Машина оснащена всім необхідним для ремонту та обслуговування теплотрас.

Заступник директора з економічних питань Катерина Куценко повідомила, що це авто – частина міжнародної технічної допомоги USAID, наданої через Проєкт енергетичної безпеки.

— Автомобіль повністю оснащений всіма засобами, які необхідні для оперативного реагування на аварійні ситуації, для усунення пошкоджень та заміни теплових мереж, чим наразі займається підприємство у рамках підготовки до наступного опалювального сезону. Машина оснащена дизельно-бензиновим генератором, мастильною станцією, гідравлічним обладнанням (відбійний молоток, насос, полірувальну машину, домкрат), пневматичними заглушками для ущільнення труб тощо, - розповіла Катерина Куценко.

Окрім необхідного обладнання для ремонту тепломереж в автомобілі є кабіна для бригади, де можна відпочити, є стіл, електрочайник та мікрохвильовка. Коштує такий автомобіль біля 7 мільйонів гривень, при цьому більша частина вартості авто - це вартість обладнання, яким авто укомплектовано.

Автомобіль був замовлений під підприємство, його доставили з Черкас. До цього аварійна бригада проходила у Черкасах спеціальне навчання, щоб працювати на цьому автомобілі. Надалі виробник буде проводити виїзні курси, щоб навчити інші аварійні бригади.

В.о. головного інженера Олександр Іванов зазначив, що є необхідність у ще одному висококласному автомобілі. Адже у підприємства 8 теплових районів, усі необхідно забезпечити новою технікою. У підприємства є автомобілі трохи нижчого класу, які перевозять ремонтні бригади і матеріали. Вони виїзжають на аварійні ситуації першими та готують місце до ремонту.

— Для нас це було дуже великим подарунком мати такий автомобіль, якого в нас ще ніколи не було. Ми працювали на старому обладнанні 70-х років, а тепер ми маємо авто з усіма необхідними інструментами та обладнанням. Такий автомобіль полегшить нашу роботу. Бо раніше для виїзда на аварію авто доводилось укомплектовувати необхідним обладнанням, а тепер все є в одному авто. Віднині необхідно 3 хвилини, щоб сісти за руль, завести авто і можна їхати для усунення аварії, - заявив слюсар контрольно-вимірювальних приборів Віталій Онуфрій.

Аналогічні авто також отримали спеціалізовані підприємства Одеси, Києва та Харкова. Як тільки аварійний автомобіль пройде реєстрацію, то відразу ж почне працювати на повну потужність. У опалювальний сезон - це 24/7.

Зазначимо, що раніше від USAID ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" в рамках допомоги отримало:

- екскаватор JCB 3CX;
- модульні котельні (3 шт);
- металеві труби різних діаметрів;
- кульові сталеві фланцеві крани;
- генератори та ін.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости