Политика | Николаев, 6 Марта, 2023

Уряд планує віддати у користування інвесторам 5 уранових родовищ на Миколаївщині

Свежие новости: Уряд планує віддати у користування інвесторам 5 уранових родовищ на Миколаївщині

П’ять родовищ з ураном та супутніми корисними копалинами в Миколаївській області планують через тендери віддати у користування інвесторам на умовах угод про розподіл продукції.

Про це свідчить Постанова Кабінету Міністрів №132 від 14 лютого 2023 року.

Відповідною постановою уряд затвердив перелік ділянок надр в Україні, що мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави. Такі площі надаватимуть у користування через тендери за угодами про розподіл продукції.

До переліку включено 26 територій із семи областей України з описом родовищ корисних копалин, їх складу та розміщення.

Найбільше стратегічних надр знаходиться в Кіровоградській області, яка нараховує 11 ділянок, та в Миколаївській області, яка має 5 ділянок:

  • Родовище Садова площа — уран
  • Родовище Южне — уран(супутні: торій, молібден, рідкісноземельні)
  • Родовище Калинівське — уран (супутні: торій, молібден, рідкісноземельні)
  • Родовище Лозоватське — уран
  • Сафонівська ділянка — уран.

Згідно з Законом України «Про угоди про розподіл продукції», відповідно до такої угоди одна сторона —Україна доручає іншій стороні — інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці надр та ведення пов'язаних з угодою робіт, а інвестор зобов'язується виконати доручені роботи за свій рахунок і на свій ризик з наступною компенсацією витрат і отриманням плати (винагороди) у вигляді частини прибуткової продукції.

При цьому інвестором може бути як громадянин України (підприємство), так і іноземець. Головне — мати відповідну кваліфікацію та технічні можливості.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты