Политика | 2 Сентября, 2019

Уряд ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції - Гончарук

Свежие новости: Уряд ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції - Гончарук

Кабінет міністрів на першому засіданні ухвалив рішення ліквідувати Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Про це повідомив у Facebook Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Одне з перших рішень нашого уряду - ліквідація Департаменту захисту економіки Національної поліції", - написав Гончарук.

Він додав, що попри свою назву ця структура фактично ніколи не захищала бізнес, а навпаки систематично не давала підприємцям працювати.

"Все, що вони практично робили, то це роками «кошмарили» бізнес за вже існуючими відпрацьованими схемами: знаходили або вносили кримінальне провадження, у слідчого судді отримували ухвалу на слідчі дії або оперативно-розшукову діяльність. Потім з цією ухвалою проводили негласні слідчі дії, обшуки — забирали з офісу комп'ютери, бухгалтерію, гроші, матеріали, паралізували роботу підприємства. А потім чекали, коли ж бізнес прийде просити викуп".

"Ми ці схеми знищимо. Поліція більше не має права просто так втручатись у діяльність бізнесу", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як поінформував Гончарук, в уряді очікують, що парламент найближчим часом підтримає проєкт рішення про створення нового органу, який опікуватиметься питаннями економічних злочинів.

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты