Спорт | 17 Марта, 2023

Українські баскетболісти виступлять у пре-кваліфікації турніру Олімпіади

Свежие новости: Українські баскетболісти виступлять у пре-кваліфікації турніру Олімпіади

Національна чоловіча збірна України з баскетболу наступні свої офіційні матчі проведе у серпні 2023 року.

У цей період пройде пре-кваліфікаційний раунд олімпійського відбору на Ігри-2024 у Парижі, передає Укрінформ.

Загалом у пре-кваліфікаційному турнірі зіграють 40 команд, які розіграють п'ять путівок до кваліфікаційного олімпійського турніру, що відбудеться вже наступного року - 2-7 липня. Там до цих 5-ти команд доєднаються 19, які зіграють на чемпіонаті світу 2023, але не здобудуть там путівку на Олімпіаду.

Європі виділено дві путівки до кваліфікаційного олімпійського турніру, на які претендуватимуть 16 збірних:

12 - збірні, які вийшли до другого кваліфікаційного раунду відбору на ЧС-2023, але не потрапили на чемпіонат світу. Це Україна, Ісландія, Нідерланди, Угорщина, Боснія і Герцеговина, Чехія, Швеція, Ізраїль, Естонія, Туреччина, Бельгія та Великобританія;

3 - збірні, які перемогли в своїх групах 2-го раунду попередньої кваліфікації Євробаскету-2025. Це Польща, Португалія та Північна Македонія;

1 - найкраща європейська збірна, яка ще не кваліфікувалась, згідно рейтингу ФІБА. Наразі найбільші шанси отримати цю путівку має Хорватія.

16 європейських збірних будуть розділені на дві вісімки, які у свою чергу поділяться на дві групи в кожній.

У кожному такому квартеті пройде круговий турнір (кожна команда з кожною). Перші дві команди групи вийдуть до півфіналу, де продовжать боротьбу за путівку. Її отримає переможець фіналу «вісімки». При цьому півфінали та фінал пройдуть у форматі одного матчу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты