Политика | 13 Ноября, 2023

Україні треба переходити в оборону, незважаючи на небезпеку територіальних втрат, — WSJ

Свежие новости: Україні треба переходити в оборону, незважаючи на небезпеку територіальних втрат, — WSJ

Журналісти Wall Street Journal опублікували статтю, в якій високопосадовці НАТО, СБУ та інші експерти розмірковують про ситуацію на фронті. На їхню думку, Україні треба переходити до оборони.

Україні треба переходити в оборону, навіть незважаючи на небезпеку територіальних втрат. Про це  пишуть  журналісти видання "Wall Street Journal".

У статті, присвяченій ситуації на фронті, автори зазначають, що РФ контролює близько однієї п'ятої території України та прагне просунутися на північному сході та сході країни. Україна все ще чинить тиск на півдні, але знемога обох сторін робить малоймовірними зміни цієї зими.

"Це траншейний глухий кут", - цитує видання високопоставленого представника української служби безпеки.

"Загальний наступ неможливий для жодної зі сторін. Жодна зі сторін не зможе прорватися", - говорить співрозмовник WSJ.

Високопоставлений представник НАТО заявив, що Росії, ймовірно, не вистачає ресурсів для проведення значного наступу цього року. Тому українські війська можуть мати перевагу, "обороняючись у снігу".

Автори статті зазначають, що з огляду на обмеження здатності України перехопити ініціативу на полі бою проти російських військ, на думку експертів, найбезпечніший курс дій Києва — перейти до оборонної позиції та змусити Росію витрачати свої війська та техніку у пошуках вигоди.

"Україна певною мірою застосувала цей підхід в Авдіївці", - пишуть журналісти.

Як вважає Дмитро Горенбург, експерт з питань безпеки в американській організації CNA, такий підхід може призвести до "невеликих територіальних втрат для України", проте допоможе відновити сили.

"Захищатися набагато простіше, ніж нападати", - сказав Горенбург.

За його словами, такий підхід може призвести до невеликих територіальних втрат для України, але це може бути безпечнішою позицією, доки країна відновлює сили та постачання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости