Политика | 13 Ноября, 2023

Росіяни обдзвонюють українців у Газі з фейком, ніби Україна їх кинула

Свежие новости: Росіяни обдзвонюють українців у Газі з фейком, ніби Україна їх кинула

Аташе представництва рф у Палестині керує росіянами, що обдзвонюють українців, які ще не встигли евакуюватися з Гази, та поширюють фейк, нібито Україна їх кинула.

Видання зазначає, що за даними ГУР, громадяни рф телефонують українцям у секторі Гази та поширюють серед них фейки накшталт “Україна вас кинула”, “Порятунку більше не буде”, “Росія готова вас евакуювати”.

Евакуйовані українці повідомили "Прямому", що керує росіянами аташе представництва рф у Палестинській автономії Салахедінов Ільдар Равільович.

"Він обдзвонює неевакуйованих громадян України з наступним наративом: “Україна вас кинула, більше евакуації не буде, Росія готова вас евакуювати”. Натомість Салахедінов просить дати інтерв’ю російським ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці наголошують, що таким чином рф намагається дискредитувати Україну.

"Росія наразі не може евакуювати своїх громадян, і тому намагається зірвати чи хоча б заблокувати евакуацію громадян України", - пише видання.

ГУР МО закликає українців у секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян та наголошує, що Україна робить все можливе для порятунку своїх громадян.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты