Спорт | 4 Марта, 2023

Українець здобув бронзу на чемпіонаті Європи – він встановив національний рекорд в штовханні ядра

Свежие новости: Українець здобув бронзу на чемпіонаті Європи – він встановив національний рекорд в штовханні ядра

Збірна України провела перший фінал на чемпіонаті Європи-2023 з легкої атлетики в приміщенні. Роман Кокошко здобув бронзову медаль у секторі зі штовхання ядра.

26-річний Кокошко є дебютантом чемпіонату Європи у приміщенні. Він став першим українцем за останні 10 років, що відібрався на ці змагання у штовханні ядра. А вихід Романа у фінал став першим для України за останні 23 роки.

У кваліфікації Роман показав сьомий результат, він штовхнув ядро на 20.43 метра. Після кваліфікації українець заявив, що його план на фінал – 21.60 метра. Цього мало б вистачили, на думку Романа, для боротьби за “золото”.

І уже в першій спробі в фіналі Кокошко штовхнув ядро на 21.23 метра – свій третій найкращий результат у сезоні та кар'єрі. В останній спробі Кокошко зміг штовхнути ядро на новий національний рекорд – 21.84 метра та вирвати бронзову нагороду.

Штовхання ядра (чоловіки). Фінал

1. Зане Вейр (Італія) – 22,06 метри

2. Томаш Штанек (Чехія) – 21.90 м

3. Роман Кокошко (Україна) – 21.84 м

Це перша медаль України на Євро в приміщенні. І новий національний рекорд: попереднє досягнення Кокошко покращив на один сантиметр.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты