Общество | 21 Июля, 2023

Українці в червні перерахували рекордну суму на ЗСУ

Свежие новости: Українці в червні перерахували рекордну суму на ЗСУ

У червні українці перерахували на потреби Збройних сил рекордну суму, незважаючи на те, що загалом обсяги донатів цього року зменшились.

Про це повідомляє платформа відкритих даних «Опендатабот», яка проаналізувала надходження до трьох найбільших благодійних фондів.

Усього за перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернися живим» та фонду Сергія Притули – надійшло 8,35 млрд гривень. Це на 22% менше ніж за друге півріччя 2022 року.

Основну частину коштів, перерахованих українцями United24, було призначено на потреби ЗСУ – 4,93 млрд гривень або 89% усіх отриманих цією платформою донатів. Решту 11% було зібрано на медичну допомогу та на відновлення України – 0,45 млрд гривень та 0,16 млрд гривень відповідно.

У червні на оборону United24 отримав 2,4 млрд гривень – це абсолютний рекорд і майже половина всіх донатів на оборону в першому півріччі поточного року.

 

 
 
Українці в червні перерахували рекордну суму на ЗСУ
 

 

Попередній максимум – 2,24 млрд гривень – було зібрано цією платформою у липні 2022 року.

При цьому результати зборів на ЗСУ за червень у 4,8 раза перевищили показники періоду січня-травня поточного року, коли United24 у середньому збирала на ці потреби 0,5 млрд гривень на місяць.

Схожа ситуація з двома іншими благодійними фондами. У червні на 17% зросли збори «Повернися живим» – 0,34 млрд гривень проти середньомісячних 0,29 млрд гривень у січні-травні поточного року.

Щодо фонду Притули, то зростання склало 37% – у червні українці задонатили 0,22 млрд гривень, тоді як протягом попередніх п'яти місяців у середньому на рахунки заходило 0,16 млрд гривень.

 

 
 
Українці в червні перерахували рекордну суму на ЗСУ
 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости