Политика | 28 Августа, 2022

Україна звернулася в ООН через виступ російського бойовика, який демонстрував череп і заявляв, що він належить захиснику «Азовсталі»

Свежие новости: Україна звернулася в ООН через виступ російського бойовика, який демонстрував череп і заявляв, що він належить захиснику «Азовсталі»

Російський бойовик Ігор Мангушев влаштував виступ, під час якого виправдовував дії окупантів в Україні і тримав у руках череп нібито вбитого українського військового. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про це в ООН.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на відео та слова Дмитра Лубінця.

Так, Ігор Мангушев заявив, що це нібито череп українського військового, якого окупанти вбили біля «Азовсталі» у Маріуполі. Бойовик також сказав, що війна Росії проти України — це «не просто війна з людьми», а «війна з ідеєю України як антиросійської держави», тому Україна має бути «деукраїнізованою», а «російські землі Малоросії мають бути повернені».

— Якби ми воювали з людьми, ми могли би з ними помиритися... А ми воюємо з ідеєю, тому всі носії цієї ідеї мають бути знищені, — сказав бойовик.

Після цього Дмитро Лубінець заявив, що вже повідомив про це відео керівника групи зі встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та звернувся до Офісу генерального прокурора України.

Омбудсмен наголошує, що Росія порушує міжнародне гуманітарне право не тільки щодо живих, але й мертвих. За його словами, демонстрацією черепа нібито захисника Маріуполя окупанти хочуть завдати болю родичам загиблих і зниклих.

— Ми повинні усвідомлювати це, не вдаватися до емоцій, а щоденно фіксувати факти воєнних злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення, — вважає омбудсмен.

Він також нагадав, що міжнародні стандарти передбачають шанобливе та гідне ставлення до тіл загиблих на війні, а також ідентифікацію останків.

Як повідомляє видання The Insider, Ігор Мангушев «берег» — це російський найманець, який називає себе політтехнологом. Він є лідером приватної військової компанії «ЕНОТ», яку створили на базі націоналістичного руху «Светлая Русь» та асоціації військово-патріотичних клубів «Резерв».

Ця ПВК брала участь у війнах на сході України, в Сирії та в анексії Криму. І хоча її учасники кажуть, що відповідали за гуманітарні операції, на фото та відео їх можна побачити у військовій формі й зі зброєю.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты