Политика | 18 Июня, 2022

Україна зробила все можливе, щоб потрапити до ЄС, а росія сама розірвала зв'язки з українцями, - Зеленський

Свежие новости: Україна зробила все можливе, щоб потрапити до ЄС, а росія сама розірвала зв'язки з українцями, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зробила все, щоб стати кандидатом до Євросоюзу. А Росія, на думку Зеленського, зробила все, щоб розірвати зв'язки з Україною.

Про це Зеленський сказав у своєму відеозверненні.

– Тепер ми за один крок до початку повноцінної інтеграції із Європейським Союзом. Є позитивний висновок Єврокомісії щодо кандидатства для України. І це історичне досягнення всіх, хто працює на нашу державу. Залишилося дочекатися рішення Європейської ради наступного тижня. І я вважаю, що Україна зробила все можливе, щоб цей крок був позитивним – рішення Європейської ради, тобто лідерів країн ЄС… Наше зближення з Європейським Союзом – це не тільки для нас позитив. Це найбільший внесок у майбутнє Європи за багато років.

- І я хочу наголосити, що євроінтеграція України – це не щось суто політичне, не щось відірване від життя пересічних людей. Навпаки. Чим ближче ми з іншими європейськими країнами, тим більше можливостей буде у нас, щоб гарантувати всім українцям сучасне та забезпечене життя… Європейську силу, європейську самостійність та європейський розвиток можна уявити справді потужними лише з Україною.

- Цікаво, як сам хід історії обирає час для вагомих рішень: уряд України сьогодні ж скасував дію угоди про безвізовий режим із РФ. Тепер із 1 липня працюватиме візовий режим. Важко переоцінити символізм того, що сталося сьогодні. Але ніхто не визначав момент спеціально. Це і є перебіг історії. Росія сама зробила все, щоб зруйнувати будь-які зв'язки з Україною. Ну а ми робимо все, щоб сильнішими були наші зв'язки з Європою, - сказав Зеленський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости