Политика | 31 Декабря, 2022

Україна зазнала масованої ракетної атаки під Новий Рік

Свежие новости: Україна зазнала масованої ракетної атаки під Новий Рік

Вдень 31 грудня повітряну тривогу оголошено по всій Україні. Повідомляється про вибухи у Києві, Миколаєві, Запоріжжі, Хмельницькому. У Києві заздалегідь один загиблий. Частина ракет, за даними української сторони, збила ППО.

Мер Києва Віталій Кличко близько 14.30 повідомив у Telegram про вибухи та руйнування у Солом'янському, Печерському та Голосіївському районах української столиці.

"За попередньою інформацією, у Солом'янському районі загинула одна людина", - написав Кличко. Пізніше він уточнив, що під час атаки на Київ поранено журналіста з Японії, всього госпіталізовано вже 14 людей.

Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко виклав у Telegram кадри готелю в Києві, частково зруйнованого внаслідок російського удару.

"Російський Новий рік за святковим столом - це кадри розбитих в Україні житлових будинків, новини про людину, яка загинула від уламку ракети в Солом'янському районі Києва", - прокоментував він. 

Прильоти в Миколаєві, Хмельницькому та Запоріжжі

Місто Хмельницьке атакували безпілотні літальні апарати, повідомив Офіс президента України. За даними відомства, внаслідок атаки на місто поранено двох людей.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, який спочатку спростував інформацію про вибухи в Миколаєві, через деякий час підтвердив її. За його словами, внаслідок обстрілу виникла пожежа, деталі з'ясовуються.

Більшість ракет, випущених росіянами по території України, було знищено, повідомляється в Telegram-каналі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Попередньо, противник запустив понад 20 крилатих ракет повітряного базування з використанням стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування".

Силами та засобами нашої протиповітряної оборони знищено 12 крилатих ракет: 6 у межах Київської області, 5 – у Житомирській та одна – у Хмельницькій області”, – йдеться у повідомленні.

Небезпека повторних ударів зберігається

Глава Київської ОВА Олексій Кулеба попередив, що зберігається загроза повторного ракетного обстрілу та ударів дронами. Городян закликали не залишати укриття. Тим часом міністерство внутрішніх справ України закликало громадян не викладати у соцмережах фото та відео з результатами роботи ППО.

"Мовчання - надійний тил захисників", - написав у Telegram радник глави МВС України Антон Геращенко.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости