Политика | 21 Июня, 2022

Україна рухається до рішення Євроради щодо кандидатства, Росія дуже нервово сприймає нашу активність – Зеленський

Свежие новости: Україна рухається до рішення Євроради щодо кандидатства, Росія дуже нервово сприймає нашу активність – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, опублікованому у Facebook увечері 20 червня, розповів, що протягом дня виступив із чотирма зверненнями – до учасників саміту "Тримор'я", до лідерів Африканського союзу, до учасників міжнародного фестивалю "Каннські леви" (Франція) та до учасників Форуму глобальної політики, який відбувається в Італії.

"Наступні дні тижня будуть теж насиченими. Рухаємося до головного рішення Європейської ради [щодо кандидатства України в ЄС], яке буде ухвалено у п'ятницю. Як я й передбачав, Росія дуже нервово сприймає нашу активність. Знову – обстріли Харкова, Одеси, знову – спроби жорстоких наступальних дій на Донбасі. Це зло, яке можна заспокоїти тільки на полі бою", – сказав президент.

Він повідомив, що українські військові захищають Сєвєродонецьк та Лисичанськ Луганської області.

"Весь цей регіон – найскладніший, там найважчі бої. Але там наші міцні хлопці та дівчата. Окупанти отримують відповіді на свої дії проти нас. Вдячний армії та розвідці, які це забезпечують", – додав Зеленський.

Також він подякував Верховній Раді, яка сьогодні затвердила антикорупційну стратегію, ратифікувала Стамбульську конвенцію та ухвалила ще низку нормативних актів.

"Крок за кроком ідемо надважливим тижнем і щоденно робимо все, щоб ні в кого не було сумнівів, що Україна заслуговує на кандидатство. Щоденно доводимо, що ми вже є частиною об'єднаного європейського, я б навіть сказав, ціннісного простору. Зараз депутати Верховної Ради вже розійшлися, а я тут. І знаєте, я хотів би їм сьогодні подякувати. Ми часто їх критикуємо, але сьогодні вони зробили дуже хорошу роботу", – сказав президент.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости