Общество | 27 Апреля, 2023

Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів, – французький міністр

Свежие новости: Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів, – французький міністр

Міністр транспорту Франції Клеман Бон розповів, що Україна «вперто працює» над відкриттям свого авіапростору для цивільних літаків, повідомляє «Українська правда».

Французький міністр заявив про це, говорячи про співпрацю з Україною у сфері навчання українських пілотів цивільної авіації та авіадиспетчерів.

За словами Бона, українці вже проходять практику на симуляторах у Франції, а під час переговорів у Києві дві країни погодилися розширити таку співпрацю.

«Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А якщо у авіаторів немає практики, то за правилами безпеки вони не матимуть права одразу відновлювати роботу.

Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий, повністю або частково», – зазначив член французького уряду.

Бон наголосив, що не йому вирішувати, коли це станеться, однак, за його словами, українські чиновники зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації.

«Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо такого відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, ​​головним питанням досі залишається безпека», - сказав міністр.

Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків 24 лютого 2022 року, в день початку повномасштабного вторгнення Росії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости