Политика | 7 Августа, 2022

У ЗСУ переповіли плани росіян на херсонському напрямку: готують «самовбивчий» наступ

Свежие новости: У ЗСУ переповіли плани росіян на херсонському напрямку: готують «самовбивчий» наступ

Українське командування спостерігає за активністю російських підрозділів в Херсонській області, яка може свідчити про їх намірити піти в наступ по правому берегу Дніпра.

Аналіз поточної ситуацію на півдні підготували в управлінні стратегічних комунікацій Збройних Сил України.

За декілька останніх днів росіяни провалили наступ на український плацдарм біля ріки Інгулець. При цьому, вони продовжують накопичувати велику кількість важкої артилерії.

— Протягом останньої доби триває зосередження сил і засобів на Миколаївському та Криворізькому напрямках, що лише підтверджує версію про намір окупантів не лише тримати оборону та блокувати контрнаступ ЗСУ, а й вести контрнаступальні та наступальні дії. Виходячи з перекидання сил та засобів через Берислав, окупанти мають намір посилити тиск на плацдарм ЗСУ на лівому березі Інгульця, зокрема, в районі Давидів Брід. Минулої доби в цьому напрямку було перекинуто мінімум 60 од техніки. Також були зафіксовані у великій кількості 203-мм САУ 2С7 «Піон», в районі Херсона чисельністю «батарея» - 8 од. Також фіксувалося присутність і на правому березі цілого дивізіону – 18 од. Присутність САУ 2С7 «Піон» говорить про те, що противник, по-перше, намагається вийти на якийсь паритет із далекобійною артилерією ЗСУ, по-друге – що РОВ готуються знищувати укріпрайони, — прояснили положення у страткомі.

В управлінні констатують, що у ворога не вистачає боєкомплекту і повноцінної логістики, тому, якщо він піде у наступ, це обернеться самогубством.

— Або командування РОВ пожене всю цю масу з усвідомленням того, що у них вже через три дні активних дій почне виявлятися і позначатися дефіцит БК. Не дивлячись на все вищевикладене, позиція РОВ та їх намір йти у наступ на правому березі Херсонської області є гранично самогубним. Так, вони накопичили на сьогоднішній день таку масу сил і засобів, що матимуть якийсь ситуативний успіх на самому початку свого руху. Але це рух у гору під дуже, дуже крутим кутом. І коли вся ця маса оступиться, вона стрімголов покотиться вниз. Відсутність повноцінної системи управління та системи забезпечення передових підрозділів, кількість яких за 2 тижні зросла більш ніж у 2 рази, а також повноцінної логістики і є тим виступом, про який ця маса оступиться. В принципі, вони вже оступилися, вирішивши триматися за правий берег зубами та пазурами, замість того, щоб виявити «жест доброї волі», — натякнули у ЗСУ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты