Общество | Южноукраинск, 10 Сентября, 2019

У зоні спостереження ЮУАЕС пройдуть громадські слухання з питань обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока №3

Свежие новости: У зоні спостереження ЮУАЕС пройдуть громадські слухання з питань обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока №3

Органи місцевого самоврядування зони спостереження Южно-Української АЕС, керуючись Законодавством України, ухвалили рішення про проведення громадських слухань з розгляду матеріалів з обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока №3 Южно-Української АЕС.

Приводом для проведення громадських слухань є завершення в лютому 2020 року строку експлуатації енергоблока №3 Южно-Української АЕС. Законодавство України передбачає процедуру продовження терміну експлуатації енергоблоків у надпроєктний строк. Одним з важливих елементів зазначеної процедури є громадські слухання з питань обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації ядерних установок і можливого впливу на навколишнє середовище.

На громадських слуханнях буде представлено детальну інформацію про роботи, виконані на обладнанні третього енергоблока з метою підвищення надійності та дотримання сучасних норм безпеки, а також матеріали 14 фактора безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки (ЗППБ - основний документ, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) ухвалюватиме рішення щодо можливості продовження строку експлуатації енергоблока).

Саме чотирнадцятий фактор ЗППБ – «Вплив на навколишнє середовище» - з точки зору громадськості є найважливішим та найактуальнішим.  Тож йому планується приділити ключову увагу під час громадських слухань.

Звіт за чотирнадцятим фактором безпеки пройшов державну експертизу, був допрацьований згідно з її рекомендаціями, та станом на сьогодні не має зауважень з боку ДІЯРУ.

Матеріали 14-го фактора безпеки містять інформацію про  існуючу систему радіаційного контролю впливу ВП ЮУАЕС на навколишнє середовище, заходи, що здійснюються для модернізації цієї системи. Надано також результати моніторингу фактичного впливу АЕС на довкілля та  його порівняльний аналіз зі встановленими межами.  Окрему увагу приділено інформації про діяльність, спрямовану на зменшення радіаційного впливу ВП ЮУАЕС на навколишнє середовище та про відсутність передумов для перевищення встановлених норм у період надпроєктної експлуатації енергоблока №3.

Запрошуємо до обговорення та до участі в громадських слуханнях.

Оголошення про проведення громадських слухань - https://www.sunpp.mk.ua/uk/article/7906-zaproshuiemo-do-uchasti-u-gromadskih-sluhannyah-z-pitan-obgruntuvannya-bezpeki.

Повний текст матеріалів фактора безпеки №14  Звіту з періодичної переоцінки безпеки - https://www.sunpp.mk.ua/sites/default/files/custom_media/fb-14_yuuaes-3.uk_finale.pdf.           

З будь-якими запитаннями, пропозиціями, а також запитами, що виникли у Вас з приводу громадських слухань, матеріалів з обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблока №3 Южно-Української АЕС, запрошуємо звертатись за наступними координатами:

Адреса:          Громадська приймальня

                        ІЦ «Імпульс» ВП ЮУАЕС

                        бульвар Шевченка, 8А
                        м. Южноукраїнськ
                        Миколаївська обл.
                        55000

E-mail:           [email protected]

Тел./факс:     (05136) 2-18-35, 4-11-61

Координатор: Сичова Тетяна

Графік проведення громадських слухань з обґрунтування безпеки продовження строку

експлуатації енергоблока № 3 Южно-Української АЕС

П.н.

Населений пункт

Дата

Час

Місце проведення

1

с. Мигія

30.09.2019

15:00

Мигіївський сільський будинок культури

2

с. Благодатне

07.10.2019

10:00

Благодатненський сільський будинок культури

3

смт Братське

10.10.2019

10:00

Районний будинок культури

4

смт Олександрівка

18.10.2019

14:00

 Сесійна зала Олександрівської селищної ради

5

с. Бузьке

19.10.2019

13:00

Бузький сільський будинок культури

6

смт Арбузинка

22.10.2019

17:00

Площа Центральна, 18 (сесійна зала районної ради)

7

смт Доманівка

23.10.2019

10:00

 Сесійна зала Доманівської селищної ради

8

м. Вознесенськ

24.10.2019

17:30

Міський будинок культури

9

с. Прибужжя

25.10.2019

15:00

Прибузький сільський будинок культури

10

м. Южноукраїнськ

31.10.2019

18:00

Палац культури «Енергетик»

Примітка: Дата, час та місце проведення громадських слухань встановлені відповідними органами місцевого самоврядування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты