Криминал | 24 Мая, 2023

У Запорізькій області близько 200 поліцейських перейшли на бік ворога

Свежие новости: У Запорізькій області близько 200 поліцейських перейшли на бік ворога

Правоохоронці Запорізького регіону продовжують викривати зрадників та колаборантів, які перейшли на бік ворога на окупованій території.

Про це стало відомо під час відкриття медіацентру Запорізької області та прес-конференції глави ЗОВА з нагоди 100 днів роботи на посаді.

«На жаль, супротивник, дуже сильний. До та після 2014 року та після 2022 року він проводив певні заходи, зокрема, серед правоохоронних органів. Навіть із Служби безпеки України переходили на бік ворога. Люди, з якими я у 2014-2015 роках разом воював. На жаль, є й такі факти», – розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

«Є такі правоохоронці, які звільнилися, виявили малодушність. Але є такі, що дійсно перейшли на бік ворога. Наразі близько 200 поліцейських повідомлено про підозру. Ми збираємо цю інформацію і, звичайно, супроводжуватимемо ці справи далі», – повідомив голова поліції Запорізької області Артем Кісько.

«На сьогоднішній день до суду направлено близько 1500 кримінальних проваджень щодо колаборантів. Лише за останній місяць було направлено 49 кримінальних проваджень стосовно осіб за провадження колабораційної діяльності. Але ж це не остаточні цифри. Список дуже великий. Усі правоохоронні органи області ще працюватимуть, – розповів керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спильник.

– Про відповідальність окремих осіб на окупованих територіях: якщо люди справді люблять Україну і нічого поганого не робили, то все буде гаразд, навіть якщо вони отримували російські паспорти».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты