Криминал | 5 Марта, 2024

У Запоріжжі СБУ затримала російського агента, який планував підрив поштового відділення

Свежие новости: У Запоріжжі СБУ затримала російського агента, який планував підрив поштового відділення

Служба безпеки України затримала російського агента, який планував вчинити терористичний акт, підірвавши місцеве поштове відділення у Запоріжжі.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що ця спроба теракту мала призвести до численних жертв серед мирного населення та створити панічні настрої у прифронтовому місті.

"Для вчинення злочину фігурант у власному помешканні виготовив саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Інструкцію для виготовлення вибухівки він отримав від російської спецслужби", - повідомили у відомстві.

У власному помешканні зрадник розташував підготовлений пристрій у коробках з-під фруктів, з метою відправити їх до вантажного відділення одного з поштових операторів. План передбачав активацію вибухівки через телефонний дзвінок, після отримання повідомлення про доставку "замовлення" на пошту.

Співробітники СБУ виявили, що російські окупанти не лише планували теракт, а й наказали агентові виявляти місця масового зосередження особового складу та техніки Збройних Сил України. Отриману розвідувальну інформацію агент мав передати російським спецслужбам для підготовки диверсій та повітряних ударів проти Сил оборони.

За даними слідства, співучасником російського агента виявився місцевий мешканець, якого завербував представник 316-го розвідцентру генштабу Збройних Сил росії. Відомо, що для залучення співпраці, російські спецслужби використали його знайомого, проживаючого в тимчасово окупованій частині регіону.

Наразі Служба безпеки України повідомила російському агенту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости