Политика | Вознесенск, 13 Июля, 2017

У Вознесенську відбувся круглий стіл «Міжмуніципальне співробітництво»

Свежие новости: У Вознесенську відбувся круглий стіл «Міжмуніципальне співробітництво»

12  червня у Вознесенську, за ініціативи  Миколаївського відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» (далі Миколаївський ВП ЦРМС), відбувся круглий стіл «Міжмуніципальне співробітництво: нормативне забезпечення, вітчизняний та світовий досвід, кращі практики», в рамках реалізації U-LEADз Європою  «Програма для України – розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності  та розвитку».

Участь у круглому столі взяли директорМиколаївського ВП ЦРМС Валентин Бойко, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування МНУ ім. В.О. Сухомлинського Лілія Кравчук, Вознесенський міський голова Віталій Луков, секретар міської ради Лариса Торжинська, голова Бузької ОТГ Юрій Заволока, заступник Дорошівської ОТГ Олена Котляр, депутати міської ради, посадові особи місцевого самоврядування міського та районного рівнів.

Міський голова Віталій Луков привітав учасників круглого столу та подякував організаторам за можливість органам місцевого самоврядування сусідніх громад почерпнути багато корисної інформації в сфері муніципального співробітництва.

Директор Миколаївського ВП ЦРМС Валентин Бойко подякував учасникам та поінформував про ситуацію, пов’язану з об’єднанням територіальних громад області. Загалом  в Україні, за його словами, 2500 громад увійшли в процес територіального об’єднання. На Миколаївщині 23 таких громади і в 20 вже були проведені вибори. Тобто, четверта частина населення області вже проживає в об’єднаних громадах. ОТГ має нараховувати не менше 5000 осіб, а успішними вважаються об’єднані громади від 15000 населення. Також він висловив переконання, що ідеальний варіант в процесі об’єднання буде, коли 1 район –  1 громада. До цього висновку на Миколаївщині вже прийшли Єланецький, Врадіївський, Кривоозерський, Баштанський та Новоодеський райони, які подали заявки на перегляд територіальних меж їхніх ОТГ. Найскладнішим у цьому питанні наразі є Вознесенський район.

 На круглому столі були презентовані та обговорені такі питання:

-  Міжмуніципальне співробітництво: практичні аспекти застосування законодавства про співпрацю територіальних громад;

- Перспективи та  можливості реалізації міжмуніципального співробітництва в практичній площині;

- Міжмуніципальна співпраця в Європі: історія успіху та кейс-стаді;

- Історія успіхуміжмуніципальної співпраці на прикладі Полтавської області;

- Визначення причин успіху. Поради щодо реалізації проектів співробітництва об’єднаних громад.

Учасники круглого столу брали активну участь в дискусіях та ділились своїм баченням міжмуніципального співробітництва.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости