Криминал | Вознесенск, 20 Сентября, 2018

У Вознесенську місцева банда вже три роки тероризує фермерів

Свежие новости: У Вознесенську місцева банда вже три роки тероризує фермерів

Нещодавно в центрі Вознесенська на платній стоянці вночі стався інцидент. Невідомі кинули коктейлі Молотова у припаркований тут автомобіль Toyota Land Cruiser.

Власником дорогої іномарки є місцевий фермер Геннадій Собко. Як виявилося, цей кричущий випадок далеко не перший.

«Це триває вже три роки. Спочатку спалили склад, потім в центрі міста спалили джип брата, після цього на автостоянці гранатою РГД-5 підірвали машину дружини. У липні цього року теж на стоянці закидали наші автомобілі коктейлями Молотова. У вересні це знову повторилося», – розповів журналісту «Маю право» Геннадій.

За його словами, численні злочини скоїла місцева банда рекетирів. Їхня мета – змусити фермера платити данину. Особисто до нього на двох автомобілях приїздили семеро чоловіків, які вимагали кошти. Жертвою свавілля стали також колеги Геннадія.

Так, наприкінці травня у сусідньому селі Новосілка зловмисники підпалили хату фермера Юрія Плюхова. У минулому році на його соняшниковому полі було виявлено розтяжку з гранатою РГД-5. У Веселинівському районі два роки тому бандити спалили трактор Вадима Янковського. Сусіду Собка Володимиру Чокову намагалися підпалити поле. В хід також йдуть залякування – фермеру Анатолію Тимофєєву, наприклад, намалювали на воротах мішень і розкидали гільзи.

За словами Геннадія Собка, поліція затримала зловмисників, але обвинувачення пред’являлися за інші правопорушення. Деякий час бандити перебували у СІЗО, однак нещодавно їх випустили під домашній арешт. З того часу терор фермерів відновився.

Аби дати відсіч рекетирам, постраждалі створили громадське формування «Агрозахист», яке має у своєму розпорядженні травматичну зброю. Його члени патрулюють територію на свята, але забезпечити повну безпеку все одно не в змозі. Поліція та СБУ також поки не можуть чи не хочуть дати раду зухвалим бандитам.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости