Политика | 14 Марта, 2024

У Варшаві готуються до війни

Свежие новости: У Варшаві готуються до війни

Мер Варшави Рафал Тшасковський у середу, 13 березня, оголосив, що на спорудження бомбосховищ і низку інших заходів безпеки виділять 27 млн євро. Реалізують ці плани в найближчі кілька років.

Про це пише Politico.

Повідомляється, що до таких заходів керівництво польської столиці підштовхнула ядерна риторика глави Кремля Володимира Путіна.

Останнім часом представники ЄС, розвідслужби та оборонні відомства попереджають про можливі російські удари по країнах НАТО за кілька років.

За словами Рафала Тшасковського, спорудження укриттів входить у стратегію Варшави, яка найближчими роками витратить на сектор безпеки значні кошти, щоб "підготуватися до будь-якого розвитку подій". Запущено спеціальну програму "Варшава захищає", яка також передбачає підготовку лікарень до роботи в надзвичайних ситуаціях і навчальні тривоги для жителів міста.

Польща не перша країна, яка вдалася до таких заходів. У Румунії почали будувати бомбосховища біля кордону з Україною після того, як на території країни знайшли уламки безпілотників. У Німеччині закликають узгодити федеральний проєкт ремонту бункерів. Інвестиції в захист населення від війни обчислюються мільярдами євро. У лютому в балтійських країнах вирішили побудувати понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з РФ і Білоруссю.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости