Общество | Вознесенск, 19 Ноября, 2019

У суботу у Вознесенську пройдуть заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

Свежие новости: У суботу у Вознесенську пройдуть заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

День пам’яті жертв голодоморів – щорічний національний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. Цього року в Україні 23 листопада вшановують пам’ять жертв Голодоморів.

Заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів пройдуть по всій Україні та у багатьох країнах світу. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

23 листопада в місті Вознесенську на території Собору Святої княгині Ольги о 10:00 біля пам’ятного знаку «Жертвам голодомору» відбудеться панахида за загиблими жертвами Голодомору.

Протягом дня, 23 листопада ми закликаємо мешканців громади запалити лампадку та покласти квіти у пам’ять про жахливу трагедію українського народу до пам’ятного знаку «Жертвам голодомору» на території Собору Святої княгині Ольги.

О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку пам’яті!» у своєму вікні. «Свічка, що мерехтить у вікні», запалена о 16:00 наприкінці листопада кожного року, – це традиція важлива не лише для пам'яті про Голодомор. Вона єднає нас, творить націю і робить сильнішими».

Засвітіть свічку в пам’ять про мільйони вбитих і про тих, хто пережив геноцид. Збудуймо в душах і серцях своїх – пам’яті негаснучий собор.

Майже у кожному населеному пункті є пам’ятні знаки, які потребують догляду та уваги. Іноді недостатньо просто прибирання, але й потрібно робити ремонт. Пам’ятний знак «Жертвам голодомору» також потребує ремонту задля збереження пам’яті про невинні душі. Оскільки цей пам’ятник знаходиться на території Собору Святої княгині Ольги і не стоїть на балансі міста, міська влада не має можливості виділити кошти на його ремонт, який вкрай необхідний. Тому ініціюємо збір коштів на ремонт пам’ятного знаку «Жертвам голодомору» та звертаємося до усіх небайдужих з проханням допомогти зібрати кошти на ремонт вищезазначеного пам’ятного знаку. Кошти можна перерахувати на рахунок громадської організації «Вознесенське об’єднання «Наше місто», яке буде здійснювати контроль за їх використанням.

Рахунок:
ПРИВАТБАНК
Громадська організація «Вознесенське об’єднання «Наше місто»
Коротка назва: ГО «Наше місто»
Адреса: 56500, Миколаївська область, м. Вознесенськ, вул. Кібрика, буд. 8
Код отримувача: 26233285
Назва банку: Миколаївське РУ АТ КБ «Приватбанк»
Рахунок отримувача: 26006053249850
Рахунок в форматі IBAN: UA033266100000026006053249850
Код банку:326610
тел. (099)7251280, (097)9028423
Голова правління: Алексєєв І.C.
Працюємо на підставі Положення

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты