Экономика | Николаев, 15 Декабря, 2017

У розвиток економіки Миколаївської області спрямовано 7,4 млрд грн капітальних інвестицій

Свежие новости: У розвиток економіки Миколаївської області спрямовано 7,4 млрд грн капітальних інвестицій

За підсумками 9 місяців 2017 року індекс капітальних інвестицій зріс до 106,4% на противагу 82,7% у І кварталі. За цей період у розвиток економіки Миколаївської області спрямовано 7,4 млрд грн  капітальних інвестицій.

Зростання обсягів капітальних інвестицій у звітному періоді обумовлюється введенням в дію у другій половині 2017 року значної частини великих об'єктів, а саме: заводу з переробки томатів у Снігурівському районі і реконструкції тепличних комплексів у Вітовському районі (ФГ «Органік Сістемс»); реалізації другого етапу реконструкції та модернізації суднобудівно-судноремонтного заводу "НІБУЛОН" і будівництво перевантажувального терміналу для перевалки зернових та олійних культур і олійноекстракційного заводу у м.Миколаєві; будівництва на території Миколаївського морського порту нових потужностей комплексу з переробки олійних культур (ТОВ "ЄТСК" - представник компанії BUNGE) та інших проектів.

Також впродовж січня-вересня 2017 року інвестиції в розвиток промисловості вкладались підприємствами: ВП "Южноукраїнська АЕС", Миколаївський морський порт, ДП "Спеціализований морський порт "Октябрьск", ТОВ МГЗ, СП ТОВ "Промінь", ПСП "Агрофірма "Роднічок", ТОВ "Вітряний парк Причорноморський", ДП "НАРП", ПАТ "Миколаївський комбінат хлібопродуктів", ТОВ "МСП "Ніка-Тера" та інші підприємства.

У розрахунку на одну особу постійного населення в області за цей період освоєно 6391,7 грн капітальних інвестицій. Слід зазначити, що це на 5% більше ніж по Україні в цілому (6,1 тис. грн).

За підсумками 9 місяців значно покращилась структура капітальних інвестицій за джерелами фінансування. Зокрема, значно зменшилась питома вага кредитів з 35% за 9 місяців 2016 року до 9,2% за 9 місяців 2017 року, при цьому основним джерелом капітальних інвестицій стали власні кошти підприємств: частка зросла з 59,6% до 83,5%. Зазначене свідчить про суттєве покращення фінансового стану підприємств регіону.

Вкладення держави та органів місцевого самоврядування у розвиток економіки області за цей період становили 5,3% загального обсягу інвестицій (або 386,6 млн грн), що у 1,6 рази більше ніж у січні-вересні минулого року.

Слід зазначити, що показники за період 10 місяців поточного року у сфері будівництва продовжують тенденцію до зростання - до 115,5% та свідчать про активізацію будівельної діяльності в області.

 

Джерело:  mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты