Экономика | Николаев, 15 Декабря, 2017

Миколаївщина отримала 19,5 млн грн для придбання соціального житла та дитячих будинків соціального типу

Свежие новости: Миколаївщина отримала 19,5 млн грн для придбання соціального житла та дитячих будинків соціального типу

Миколаївська область отримала 19 млн 542 тис.грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для придбання житла для дитячих будинків сімейного типу та соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. На ці кошти в області буде закуплено три будинки для облаштування будинків сімейного типу та 20 квартир для дітей-сиріт. Про це повідомлено у ході всеукраїнської селекторної наради Міністерства соціальної політики з питання використання субвенції на придбання житла дитячих будинків сімейного типу.

Так, за попередньою інформацією всього по Україні буде придбано 53 житлові будівлі для облаштування дитячих будинків сімейного типу та 432 квартири, які слугуватимуть соціальним житлом для дітей-сиріт.

Що стосується Миколаївщини, то для придбання соціального житла виділено 19,5 млн грн субвенції з державного бюджету. «Миколаївська область отримала 19 млн 542 тис. грн. На ці кошти ми закуповуємо три житлові приміщення для дитячих будинків сімейного типу та 20 квартир для дітей-сиріт. На даний момент вся попередня робота зроблена, всі розпорядження підписано. Головним розпорядникам кошти перераховано. Кошти через казначейство вже пройшли і знаходяться на рахунках міст та районів. Ситуацію тримаємо на контролі. З наступного тижня починаємо заключати договори куплі-продажу», - проінформував перший заступник голови ОДА В’ячеслав Бонь.  

Нагадаємо, у середу, 13 грудня, члени комісії при ОДА одноголосно підтримали розподіл субвенції на придбання соціального житла в області. Так, планується придбати житлові будинки для облаштування дитячих будинків сімейного типу у м. Очакові, Баштанці та Новому Бузі. Також в Очакові, Вознесенську, Первомайську, Миколаєві, Єланецькому, Снігурівському та Березанському районах планується придбання квартир для проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

Джерело:  mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости