Политика | 12 Августа, 2023

У Росії немає вільних сил для підкріплення, будь-який проприв Сил оборони України може стати вирішальним, — ISW

Свежие новости: У Росії немає вільних сил для підкріплення, будь-який проприв Сил оборони України може стати вирішальним, — ISW

Практика Росії проводити бічні передислокації на ключових ділянках фронту, швидше за все, ще більше послабить російські оборонні лінії. Подальша деградація оборонних сил РФ створює можливості для того, щоб будь-який український прорив став потенційно вирішальним.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики переконані, що бічні підкріплення перервуть російські наступальні й оборонні операції в секторах, звідки їх вивели. Це загрожуватиме швидкою деградацією сил, які росія використовує як підкріплення.

«Наразі Росія, схоже, не має значних наявних сил, які б вона могла залучити для підкріплення, не створюючи загрози для інших ділянок фронту», — вважають в ISW.

Там пояснили це тим, що українські контрнаступальні операції змусили відійти елітні російські частини в район Бахмута. Російські війська також залучили значну кількість сил до локалізованих наступальних операцій у районі Куп’янська та Сватового, мета яких — відвести українські війська від районів, де зараз триває контрнаступ.

«Навіть якщо російське командування вирішить припинити локалізований наступ у цих районах, російським військам, імовірно, знадобиться деякий час, щоб знизити темп своїх операцій і відвести сили для бокової передислокації, не відкриваючи ділянок фронту для успішних українських контратак», — зазначили аналітики.

Вони також уточнили, що українські сили мають резерви, які дозволяють їм чергувати підрозділи. Отже, українські сили, ймовірно, зможуть зберегти бойовий потенціал, необхідний для продовження деградації російських сил.

«Російські бокові передислокації, ймовірно, підвищать імовірність того, що російським силам доведеться відступити на підготовлені оборонні позиції без значної підтримки в разі українського прориву», — переконані в ISW.

І додали, що таким чином, подальша деградація оборонних сил Росії створює можливості для того, щоб будь-який український прорив був потенційно вирішальним.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости