Политика | 10 Января, 2024

У Росії хочуть створити 15-кілометрову "буферну зону" у Харківській області

Свежие новости: У Росії хочуть створити 15-кілометрову

 
 

У Росії відновили заклики до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ( ISW ).

Військові аналітики зазначили, що це робиться незважаючи на ймовірну нездатність російських військових провести операцію із захоплення значної території в Харківській області в найближчій перспективі. 

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив 9 січня, що російські війська зроблять усе можливе, щоб не допустити обстрілів Бєлгородської області з боку України.

Російські джерела, скориставшись коментарем Пєскова, закликали російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю. 

Російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення транскордонними рейдами проукраїнських сил у Бєлгородську область. ISW вважає, що російське вторгнення на 15 кілометрів у глибину і кілька сотень кілометрів у ширину було б масштабною операцією, яка вимагала б угруповання сил, набагато більшого і значно краще забезпеченого ресурсами, ніж війська, які зосереджені вздовж усього кордону з Україною, а найменше - в Бєлгородській області.

Російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення транскордонними рейдами проукраїнських сил до Білгородської області. ISW вважає, що російське вторгнення на 15 кілометрів завглибшки і кілька сотень кілометрів завширшки було б масштабною операцією, яка зажадала б угруповання сил, набагато більших і значно кращих за ресурси, ніж війська, які зосереджені вздовж усього кордону з Україною, а найменше - у Білгородській області.

ISW вже оцінював, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, і що російське угруповання на Куп'янському напрямку виглядає більш пристосованим для проведення інтенсивних наступальних дій, ніж деінде в Україні або вздовж кордону. 

Російські військові наразі здатні провести лише тактичні дії в Харківській області. І вони слугуватимуть для відволікання і фіксації українських сил від можливих російських оперативних зусиль на Куп'янському напрямку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты