Криминал | 6 Декабря, 2018

У Рівному СБУ викликала на допит священиків Московського патріархату

Свежие новости: У Рівному СБУ викликала на допит священиків Московського патріархату

Після обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) та у священиків виявили ознаки організованої мережі з розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом органів прокуратури спільно з Національною поліцією виявили ознаки функціонування організованої мережі поширення матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-центрі СБ України.

“Останніми днями правоохоронці здійснили низку обшуків в окремих адміністративних приміщеннях Української православної церкви та приватних будинках, що належать представникам цієї конфесії. За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі”, – повідомили в прес-центрі СБУ в середу вранці.

У спецслужбі зазначили, що серед іншого протягом двох діб вилучено 75 примірників брошури “Українська православна церква: Відносини з державою. Ставлення до АТО і церковного розколу. Питання і відповіді”, яка вже потрапляла до поля зору СБ України, і на яку вже є відповідний висновок експерта.

У прес-центрі СБУ звернули увагу, що згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз це видання “містить пропаганду релігійної нетерпимості… ображає почуття громадян… з огляду на їхні релігійні переконання, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть”.

“Іншим вилученим матеріалами кваліфіковані експерти також нададуть оцінку”, – додали в спецслужбі.

Водночас голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив, що в середу на 10:00 на допит до Управління СБУ в Рівненській області викликано 20 священиків цієї конфесії.

“Слідчий викликає отців на 10:00, але напевно це має бути якийсь “колективний” допит, тому що іншого пояснення я не можу придумати, ну а як ще одночасно допитати 20 осіб? Але не фантазуйте, що їх там очікують 20 слідчих… за моєю інформацією, допит має відбутися в рамках розслідування кримінального провадження за статтями 111 (Державна зрада) і 161 (Релігійна ворожнеча) КК України”, – написав А.Бах.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты