Политика | 25 Июля, 2023

У Польщі відреагували на заяви путіна про «подарунок Сталіна» їхній країні

Свежие новости: У Польщі відреагували на заяви путіна про «подарунок Сталіна» їхній країні

Півтора року тому путін заявив, що Україну створив Ленін, тепер він повідомляє, що Польща має бути вдячна Сталіну за те, що він передав їй частину її нинішніх земель. На ці заяви відреагували в МЗС Польщі.

МЗС Польщі відповіло на слова диктатора, заявивши, що викличе посла рф у Варшаві, прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький прокоментував слова путіна.

"Сталін був військовим злочинцем, винним у загибелі сотень тисяч поляків. Історична правда не підлягає сумніву. Посол російської федерації буде викликаний до Міністерства закордонних справ", - заявив Моравецький.

Слідом за заявою виступив Олександр Лукашенко, який уже прямо в розмові з путіним заявив, що найманці ПВК "Вагнера" "рвуться" до Польщі.

"Можливо, і не слід було б говорити, але скажу. Нас почали напружувати "вагнерівці". Хочеться на Захід. Дозвольте нам. Кажу, навіщо вам на Захід? Відповідають: ну, сходити на екскурсію до Варшави, до Жешува", - сказав Лукашенко.

Ідея про те, що найманці ПВК "Вагнера", які сконцентрувалися в Білорусі біля кордонів НАТО, можуть почати відвойовувати Сувалкський коридор, вже обговорюється в західних ЗМІ - найчастіше з деяким скепсисом.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости