Криминал | Первомайск, 7 Августа, 2023

У Первомайську зі складу зникли призначені для харчування школярів продукти на 355 тис.

Свежие новости: У Первомайську зі складу зникли призначені для харчування школярів продукти на 355 тис.

У ході аудиту бюджету Першотравневої міської територіальної громади в управлінні житлово-комунального господарства встановлено завищення вартості та обсягів робіт, внаслідок чого незаконні витрати становили 2,8 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби у Миколаївській області.

Крім того було закуплено обладнання, монтаж якого без реконструкції очисних споруд міської каналізації неможливо провести. В результаті обладнання довго зберігається на складі. Такий стан справ показав неефективне витрачання коштів на суму 14,2 млн. гривень.

У постачальника товару для навчальних закладів фахівці виявили нестачу продуктів харчування на суму 355,9 тис. грн. за місцем зберігання. Через завищення потреби у харчових продуктах накопичено їхній залишок, що призвело до неефективного використання коштів більш ніж на 11,9 млн гривень.

Також аудитори встановили факти неврахування місцевим фінансовим органом реальної потреби для деяких розпорядників бюджетних коштів, що призводить до незабезпеченості окремих напрямків видатків.

Невнесення змін до договорів на оренду землі щодо приведення ставок орендної плати у відповідність до рішення органу самоврядування призвело до недоотримання доходів місцевим бюджетом на суму 6,9 млн гривень.

Крім того, надання в оренду об'єктів комунальної власності та земельних ділянок, що не використовуються, призвело б до додаткових бюджетних надходжень на суму 410,4 тис. гривень.

Про результати аудиту поінформовано правоохоронні органи, Миколаївську обласну військову адміністрацію.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости