Общество | 6 Сентября, 2019

У NASA показали, як виглядає крижана лавина на Марсі

Свежие новости: У NASA показали, як виглядає крижана лавина на Марсі

Орбітальний апарат розвідки Марса NASA зафіксував крижану марсіанську лавину і зробив її фотографії, повідомляє "Всвіті".

На знімку зображений слід лавини, яка утворила довгу смугу на поверхні. За словами експерта Місячної і планетарної лабораторії Університету Аризони Кенді Хансен, зазвичай таке природне явище відбувається на Марсі навесні, коли сонячне тепло змушує танути крижані шари.

Також вона розповіла, що хмара від лавини утворюється, коли розпушені шари сміття досягають дна марсіанської скелі. Оскільки шари на дні гори складаються з різних матеріалів з різними текстурами і кольорами, лавина утворює хмари з незвичайним зовнішнім виглядом.

“Коли вони досягають дна кручі заввишки більше 500 метрів, блоки піднімають хмару пилу. Шари під ним відображаються різними кольорами і текстури в залежності від кількості пилу, змішаної з льодом”, – додала експерт.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты