Политика | 26 Февраля, 2024

«У нас паскудна влада, але не нація»: угорці вийшли на проукраїнську акцію

Свежие новости: «У нас паскудна влада, але не нація»: угорці вийшли на проукраїнську акцію

У Будапешті кілька сотень людей 24 лютого вийшли на проукраїнську демонстрацію на честь другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Вони критикували уряд Віктора Орбана, який не підтримує Україну у війні.

Про це повідомило угорське видання Telex.

Сотні демонстрантів зібралися в центральному міському парку, а потім повільним маршем пройшли перед посольством росії в Будапешті. Учасники акції йшли з розгорнутим українським прапором завдовжки кількасот метрів. Натовп вигукував українські слова, зокрема «росіяни, додому!».

Біля посольства рф мітингувальники встановили сцену. Першим з неї виступив мер Будапешта Гергель Корачонь. Він почав свою промову з фрази «росіяни, додому!», яку одразу підхопив натовп. За словами мера, мітингувальники зібралися тут, щоб сказати світові: «У нас паскудна влада, але ми не паскудна нація».

«Нам соромно за уряд Угорщини», — наголосив очільник Будапешта.

Також виступила угорська політикиня Крістіна Бараньї, яка заявила, що угорці «мають показати світові та українським братам і сестрам, що, крім Орбана, існує паралельна Угорщина».

За даними Telex, більшість мітингувальників становили громадяни України, але також були й угорці. Вони вигукували англійською «росія вбиває дітей», «зупиніть путіна, зупиніть війну!», «росія вбиває Україну!», «підтримай Україну, зброя!», «путін — брудний вбивця».

Наприкінці акції мітингувальники разом заспівали український та угорський гімни.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости