Политика | 10 Января, 2024

У міністра оборони США знайшли рак

Свежие новости: У міністра оборони США знайшли рак

Медики виявили у глави Пентагону Ллойда Остіна захворювання на рак. Його прооперували.

За даними медиків, захворювання на рак простати у Остіна було виявлено на початку грудня 2023 року. Проте вже 22 грудня Остіну зробили операцію під наркозом під назвою простатектомія для лікування раку.

1 січня 2024 року у нього виявили ускладнення та погіршення самопочуття. Первинне обстеження виявило в нього інфекцію сечовивідних шляхів. Вже 2 січня його госпіталізували до відділення інтенсивної терапії Уолтера Ріда. Пізніше було ухвалено рішення перевести його в реанімацію для ретельного спостереження та підвищеного рівня догляду.

Остін шостий у черзі на пост президента США у разі недієздатності інших офіційних осіб. Проте з'ясувалося, що президент США Джо Байден, а також заступники Остіна дізналися про його госпіталізацію лише за три дні після цього.

"Міністр Остін взяв на себе відповідальність за проблеми з прозорістю, і Департамент вживає негайних заходів для вдосконалення наших процедур оповіщення", - сказав речник Пентагону генерал-майор ВВС Пет Райдер.

Водночас, така секретність суперечить звичайній практиці з президентом та іншими чиновниками США та членами уряду.

А ось 7 січня сам Остін повідомив, що вже вилікувався і з нетерпінням чекає на найближче повернення до Пентагону.

Хто такий Ллойд Остін

2020 року президент США призначив Остіна на посаду міністра оборони США. Він став першим в історії афроамериканцем, який очолив Пентагон. До цього Остін обіймав посади у радах директорів кількох комерційних компаній, зокрема, Raytheon Technologies та Nucor.

А ось у 2016 році він залишив військову службу. До цього він з 2013 року обіймав посаду командувача Центрального Командування ЗС США.

Слід зазначити, що Остін є ключовою фігурою, від якої залежить надання допомоги Україні США.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости