Криминал | Николаев, 18 Октября, 2023

У Миколаївській області чиновник проігнорував зняття з посади та виплатив собі 100 тисяч допомоги

Свежие новости: У Миколаївській області чиновник проігнорував зняття з посади та виплатив собі 100 тисяч допомоги

У березні 2021 року голову однієї з районних державних адміністрацій Миколаївської області ознайомили з Указом Президента про припинення повноважень у зв'язку з реорганізацією. Проте, всупереч вимогам чинного законодавства, фігурант вніс до офіційних документів свідомо неправдиві відомості та підписав незаконне розпорядження про нарахування собі вихідної допомоги, як під час звільнення.

Тим самим посадовець завдав збитків державному бюджету на суму понад 100 тисяч гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У липні слідчі повідомили ексчиновнику про підозру за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі слідчі закінчили розслідування та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты