Криминал | Николаев, 13 Декабря, 2023

У Миколаївській області чиновниця закупила газ за завищеними цінами

Свежие новости: У Миколаївській області чиновниця закупила газ за завищеними цінами

Начальниця відділу освіти однієї з сільських рад району розтратила майже 172 тисячі гривень бюджетних коштів громади. За скоєний злочин чиновниці загрожує ув'язнення на строк до п'яти років.

«Протиправну діяльність зловмисниці викрили слідчі Первомайського районного відділу поліції. У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що в січні 2021 року посадова особа, зловживаючи службовим становищем, безпідставно підписала та видала додаткові угоди на постачання природного газу, відповідно до яких придбала природний газ за цінами, які значно перевищують початкові договірні. Своїми діями зловмисниця безпідставно розтратила на користь фірми-постачальника газу майже 172 тисячі гривень бюджетних коштів», - повідомляють у пресслужбі відомства.

Слідчі райвідділу поліції на підставі зібраних доказів та проведених експертиз за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомили чиновниці про підозру за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України «Витрата чужого майна шляхом зловживання посадовою особою своїми службовими обов'язками» та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України «Видача посадовцем завідомо неправдивих офіційних документів».

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Найближчим часом у суді вирішуватимуть питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты