Общество | Николаев, 10 Октября, 2019

У Миколаєві вперше завантажили легендарний 140-метровий плавкран

Свежие новости: У Миколаєві вперше завантажили легендарний 140-метровий плавкран

На перевантажувальному терміналі “Нібулон” у Миколаєві сьогодні, 10 жовтня, уперше завантажили легендарний 140-метровий самохідний плавкран з вантажними трюмами місткістю 13 400 куб.м NIBULON MAX. 

“Сьогодні на перевантажувальному терміналі для перевалки зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН» у Миколаєві спеціалізоване кранове судно було завантажене 8,5 тис. тонн кукурудзи нового врожаю”, – повідомляє пресслужба “Нібулону”.

Куди вирушить NIBULON MAX?

На цьому етапі всі роботи виконуються в тестовому режимі, зазначають фахівці компанії. Так, завантажившись сільгосппродукцією, NIBULON MAX вийде на зовнішній рейд Миколаївського морського порту, де виконає перевантаження кукурудзи з власних трюмів на судно типу Panamax RB JORDANA з дедвейтом 81 301 т. Паралельно 140-метровий плавкран здійснюватиме довантаження закордонного судна додатковим об’ємом кукурудзи безпосередньо з несамохідних суден компанії. 

Навантажувальні роботи на зовнішньому рейді Миколаївського морського порту планується розпочати 11 жовтня і після їх закінчення RB JORDANA вирушить до Єгипту.

Що відомо про судно?

Нагадаємо, що NIBULON MAX має два вантажні трюми з місткістю 13 400 куб.м. Вони забезпечені люковими закриттями і призначені для перевезення зернових навалювальних та генеральних вантажів. Наявність власних трюмів на судні забезпечує безперервну роботу кранів під час швартовних операцій з баржами, що скоротить час навантаження суден.

Для обслуговування вантажних трюмів, а також проведення вантажно-розвантажувальних робіт, в умовах порту і на відкритому рейді в морі на судні розміщуються два повноповоротних вантажних крани типу CBG360 від німецької фірми Liebherr-MCCTEC Rostock GmbH з максимальною вантажопідйомністю 45 тонн та максимальним вильотом стріли – 36 м, які зміщено на 3600 мм на лівий борт від діаметральної площини судна, що дозволяє повністю навантажувати та розвантажувати судна типу Panamax. Продуктивність кранових частин –18 000 тонн/добу.

Який «НІБУЛОНівський» флот

З початком роботи потужного NIBULON MAX «НІБУЛОНівський» флот значно підсилився, і тепер на зовнішньому рейді морського порту Миколаїв, де до цього часу працювали три плавучі крани компанії – самохідний «Святий Миколай» та несамохідні «Нібулонівець» і «Нібулонівець-2», ми зможемо суттєво збільшити обсяги перевалки, повністю покрити свої потреби. 

Якщо у минулому 2018/19 МР обсяг відвантаженого плавкранами компанії зерна на експорт становив 2,7 млн тонн, то завдяки роботі 140-метрового судна річні показники зростуть до 5-6 млн тонн. Також це судно дасть можливість гнучко використовувати річковий вантажний флот, виступаючи накопичувачем у період відсутності суден закордонного плавання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты