Криминал | Николаев, 20 Июня, 2024

У Миколаєві судитимуть чоловіка, який вербував жінок для сексуальної експлуатації

Свежие новости: У Миколаєві судитимуть чоловіка, який вербував жінок для сексуальної експлуатації

В Миколаєві слідчі поліції завершили досудове розслідування стосовно 30-річного мешканця обласного центру, якого звинувачують у втягненні жінок зі скрутним матеріальним становищем до сексуальної експлуатації та координації їхньої роботи з метою наживи, а також у зберіганні дитячої порнографії.

Про це повідомляє ГУ поліції в Миколаївській області.

"Нині слідчі звершили досудове розслідування за всіма трьома статтями Кримінального кодексу України та направили обвинувальний акт до Миколаївської окружної прокуратури, прокурори якої затвердили його та скерували до суду", - заявили в поліції.

Як відомо, зловмисник використовував спеціально створений акаунт в одному з месенджерів під вигаданим ім’ям для пошуку кандидаток у сфері надання сексуальних послуг. Він обирав жінок зі скрутним матеріальним становищем, забезпечував їх клієнтами та координував їх діяльність. Вартість послуг коливалася від 800 до 1500 гривень, з яких 50 % чоловік забирав собі.

Слідчі затримали зловмисника та повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 302 «Створення або утримання місць розпусти і звідництво» та ч. 1 ст. 303 КК України «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією».

Під час обшуків у місці проживання фігуранта було вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти та інші речові докази злочинної діяльності. Усе вилучене відправлено на проведення відповідних експертиз.

"Після отримання слідчими висновку експерта щодо виявлених відеоконтенту у гаджетах зловмисника, поліцейські повідомили йому про підозру ще за ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України «Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження»",- зазначили в поліції.

Подальшу долю зловмисника вирішить суд. За скоєний злочин йому загрожує від п’яти років позбавлення волі.

Злочинну діяльність чоловіка викрили оперативники управління міграційної поліції обласного главку поліції спільно зі співробітниками відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты