Криминал | Николаев, 1 Марта, 2023

У Миколаєві судили чоловіка, який здавав РФ місця зберігання боєприпасів

Свежие новости: У Миколаєві судили чоловіка, який здавав РФ місця зберігання боєприпасів

Мешканця Миколаєва, який здавав ворогу місця дислокації ЗСУ та зберігання боєприпасів, триматимуть під вартою без можливості застави.

Про це повідомляють в пресслужбі Центрального районного суду міста Миколаєва.

За державну зраду судили 24-річного жителя міста. Повідомляється, підозрюваний приєднався до одного з Telegram-каналів, який використовується для збору даних про переміщення та місця дислокації підрозділів ЗС України, з метою подальшої передачі інформації представникам спецслужб РФ.

— Він надіслав адміністратору каналу координати місць, де, за його даними, зберігались крупнокаліберні боєприпаси іноземного виробництва, – повідомляють в пресслужбі.

Зловмисника було затримано в ході виконання одного з завдань. 

— Виконуючи завдання адміністратора Telegram-каналу, він намагався отримати фотозображення приміщень, де могли зберігатись снаряди, проте довести задум до кінця не зміг, оскільки його було затримано, – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі підкреслили, що на судовому засіданні підозрюваний частково визнав свою провину, зокрема той факт, що він надсилав координати. Чоловік запевнив, що не збирається переховуватись та готовий співпрацювати зі слідством і просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суддя ухвалив рішення обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

— Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 4, 5 ч.1 ст.177 КПК України, запобігти яким, шляхом обрання запобіжного заходу, ніж тримання під вартою неможливо, – резюмують в пресслужбі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости