Общество | Николаев, 11 Августа, 2023

У Миколаєві перевіряють новонароджених на рідкісні захворювання

Свежие новости: У Миколаєві перевіряють новонароджених на рідкісні захворювання

З квітня поточного року у пологових будинках Миколаєва виконують розширений неонатальний скринінг новонароджених. Малюків перевіряють на 21 рідкісне захворювання.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міської ради.

Раніше в Україні всі новонароджені безкоштовно перевірялися на чотири спадкові хвороби: гіпотиреоз, фенілкетонурію, адреногенітальний синдром, муковісцидоз. Наразі перелік збільшили, додали галактоземію, хворобу кленового сиропу, спинальну м'язову атрофію, ацидурію І та ІІ типів тощо. Забір крові проводиться у перші 48-72 години життя немовляти.

Своєчасний скринінг дозволяє вже у перші дні життя дитини виявити ризики захворювань, що піддаються корекції, але клінічно не виявляються в цей період, і розпочати лікування.

Як повідомили у міському управлінні охорони здоров'я, за вказаний період перевірили 610 дітей. Патологій не виявили. Усього з початку року в пологових будинках міста виконали 1 121 обстеження.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости