Политика | Николаев, 13 Декабря, 2023

У Миколаєві найдешевші серед обласних центрів однокімнатні квартири

Свежие новости: У Миколаєві найдешевші серед обласних центрів однокімнатні квартири

У Миколаєві середня вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку становить 21 тисячу доларів США, і це найнижча ціна серед обласних центрів України за винятком Херсона та тимчасово окупованих територій, де не проводилося дослідження.

За останні півроку вартість «однушки» в Миколаєві знизилася на тисячу доларів. Трохи дорожче за однокімнатну квартиру можна купити в Запоріжжі — 22 тисячі доларів США, і в Сумах - $24500.

Найдорожчі квартири традиційно у Києві – $62000, Львові – $58500 та Ужгороді – $51600.

 
 

 

А ось двокімнатні квартири найдешевші у Запоріжжі — 29300 доларів США, а Миколаїв «другий з кінця» - тут, за даними дослідження, «двушку» можна купити за 32 тисячі у.о. При цьому наголошується, що вартість знизилася за останні півроку на 3 тисячі.

Лідирують за ціною знову ж таки Київ, Львів та Ужгород — 95, 87 та 75 тисяч доларів відповідно.

 

 
 
 

 

Трикімнатну квартиру в Миколаєві можна купити за 43 300 доларів США (мінус 700 доларів за півроку). Дешевше і в Запоріжжі — 40 тисяч, і в Сумах, де трикімнатну квартиру пропонують за 40 800 доларів.

У Києві та Львові ціна перевищує сто тисяч доларів: 135 — у столиці та майже 109 тисяч у Львові.

 

 
 
 

 

Що стосується загальних тенденцій на вартість житла в країні, вони цілком передбачувані: регіони, віддалені від зони бойових дій, зросли в ціні. Винятком є ​​столиця, яка з моменту закінчення блекаутів навесні 2023 року мінімально знизила середні ціни. Ймовірно, це пов'язано із міграційними процесами. Мешканці Києва відкладають своє рішення про повернення додому, особливо для жінок з дітьми. До возз'єднання сімей рішення про купівлю нового житла відкладається навіть якщо для цього є фінансова спроможність.

Так, серед 1-кімнатних квартир Київ втратив 3%, а Львів у той же час зріс на 12%. Рекордсменом зростання став Івано-Франківськ – +18% у валюті.

Серед двокімнатних: Вінниця зросла на 18%, Івано-Франківськ – на 17%. Львів показав +9%, а Київ скоригувався –1%.

Трикімнатні у столиці подешевшали на 6%, у Вінниці та Івано-Франківську зросли на 13%. Львів подорожчав на 8% у валюті.

В абсолютних числах серед найпопулярнішого варіанта серед українців – 1-кімнатних квартир, найбільше втратила столиця, де в середньому квартири подешевшали на 2000 доларів, а найбільше набрав Львів – +6400 доларів, Івано-Франківськ – +4700 доларів. Чернігів +4000 доларів випередив навіть Ужгород +3200 доларів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости