Общество | Николаев, 8 Мая, 2020

У Миколаєві мешкають 128 ветеранів, які брали участь у бойових діях під час Другої Світової війни

Свежие новости: У Миколаєві мешкають 128 ветеранів, які брали участь у бойових діях під час Другої Світової війни

У Миколаєві мешкають 128 ветеранів, які брали участь у бойових діях під час Другої Світової війни. І лише один воїн, який визволяв наше рідне місто.

Всі вони за рахунок коштів міського та обласного бюджетів отримують щомісячну допомогу, також їм за рахунок коштів обласного бюджету буде виплачена додаткова одноразова допомога.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради разом з міською радою ветеранів «тримають руку на пульсі» - знають кожного. Фронтовики знаходяться під особливою увагою міської влади. До них шанобливо відносяться оточуючі, представники соціальних служб навідують тих, хто нині мешкає самотньо. На соціальному обслуговуванні у районних відділеннях соціальної допомоги вдома міського територіального центру знаходяться 407 одиноких ветеранів, що є учасниками війни.

Нині, у зв’язку з карантинними заходами, не будуть проводитись загальноміські святкування. Але кожного з тих, хто має статус ветерана-фронтовика Великої Вітчизняної війни, кожного фронтовика навідують представники соціальної служби з поздоровленням та подарунком.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, ветеранам війни, учасникам трудового фронту та іншим категоріям громадян виплачується грошова допомога до 5 травня.

Виплати розпочалися на початку квітня і на цей час 12451 особа отримала разову грошову допомогу, передбачену Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» на загальну суму 15,4 млн.грн. Виплати будуть продовжуватися до вересня.

Разову грошову допомогу отримують особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей загиблих (померлих) осіб з інвалідністю внаслідок війни, померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю, учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости